Utställningen på Galleri Lindell är avslutad

 ”Every great dream begins with a dreamer. Always remember, you have within you the strength, the patience, and the passion to reach for the stars to change the world.” -Harriet Tubman

Tack Eskilstuna!


Det går inte att med några få ord beskriva känslorna efter denna fantastiska utställningsvecka i Eskilstuna. Så många gamla och nya vänner, entusiastiska, konstintresserade och nyfikna på vad Giuliana och jag hade hittat på denna gång, både vad gäller min konst liksom våra nya reseprogram för år 2020.

Det är sant, det har passera två år sedan jag senast ställde ut i min födelsestad och två år är en lång tid för ett skapande sinne. Många intressanta projekt i Italien har stimulerat till att den kreativa ”grytan” har hållits kokande till den grad att det t o m ibland har kokat över. 

ROLAND EKSTROM 06.11.2019 – FIRMA DELLE GRAFICHE PER ARTE MONDO “L’Arte Per Tutti” nell’Hotel Villa Aurelia – Roma.  Signering av litografier i Rom.

Uppdrag och utställningar har avlöst varandra medan intresset och önskan att åter ställa ut i Sverige hela tiden gjort sig påmind. Jag tror man kan kalla  det ”hemlängtan!”


Vi kom väl klädda till den svenska vinterkylan med 30 konstverk och stor entusiasm i bagaget. Våra förväntningar inför utställningen var stora och resultatet överträffade alla våra tänkbara förhoppningar. 

 

Hasse Lindells galleri i centrum av Eskilstuna bjöd på ljusa och trivsamma väggar, något som tilltalar ett gammalt konstnärshjärta och tydligen också den konstintresserade allmänheten som ”vallfärdade från när och fjärran”.

Tack alla ni som tog tillfället i akt till en välgörande promenad, trotsade en osympatisk ishalka och slank in i galleriet för en stunds gemenskap med oss och de väntande konstverken. Ett extra stort TACK till alla er som gjort er mödan att resa långväga för att träffa oss och de lekfulla målningarna.

 

Varje tavla har nämligen en själ och en egen personlighet och de älskar att få allas uppmärksamhet. De är ju till största delen gjorda för detta syfte.

Att med ohämmad entusiasm och livsglädje få förmedla mina konstverks ”universella” budskap är ett stort privilegium och att finna att en så stor publik var mottaglig för detta var verkligen en upplyftande upplevelse. 

 

Efter flera månader av isolerat arbete i ateljén fick jag och mina skapelser äntligen träffa er och utbyta våra tankar i kärleksfulla dialoger. Er begeistring och djupa intresse fyllde oss med glädje, ett övermått av energi och blommande inspiration. 


ekuriren: Anne-Lie Andersson

Under veckan fick jag dessutom förmånen att berätta mina innersta tankar om mitt måleri för ekurirens duktiga journalist Anne-Lie Andersson som lyckades fylla den poröst vita tidningssidan med journalistisk lyrik vilket förde fram mina torftiga ord till poetisk klarhet.

Som vi i förväg utlovat kunde Giuliana och jag presentera våra kommande reseprogram för år 2020 till Rom/Rieti och Sicilien för våra entusiastiska resevänner. Vi har nu fyllt våra listor med intresseanmälan till brädden, denna gång för att tillsammans med oss fira 20 års jubileum av våra många varierande italienska reseäventyr. Tack alla kära vänner för många välsmakande middagar och glatt sällskap tillsammans.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto: Monica Dahlström Lannes

Återigen har det varit ett fantastiskt ”teamwork” med Giuliana och hennes kärleksfulla närvaro är oersättlig. Stort tack till min syster Kerstin som skött om oss under veckans långa, intensiva dagar.

Nu kan vi återvända hem till Italien, nöjda och belåtna, till nya intressanta uppdrag på italiensk och europeisk mark. 

Arrivederci 2020!

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *