Resesäsongen 2017 är över och vi minns den med tacksamhet och glädje

Reseminnen 2017

Resesäsongen 2017 är över och vi minns den med tacksamhet och glädje. Resorna gick till Kampanjen och Veneto, syd och Norditalien.

Sorrento 30/8 – 5/9 2017

30 augusti mötte vi upp en glad och förväntansfull grupp på Roms flygplats för en trivsam busstransfer genom Lazio och Kampanjen till Sorrento.
Vi bodde på det mysiga, 4* hotel Cristina med solterasser och pool med utsikt över Neapelbukten.

Under veckans utflykter hade vi hjälp av svensktalande guider vilket underlättade för Giuliana och mig. Det har visat sig vara en fördel i denna del av Italien att ha medarbetare från trakten. De känner till ”ruljansen” och ser till att allt flyter på enligt program.
Vädret var strålande, så när som på en dag, och vi hann med mycket.

På väg till Amalfi, utmed Amalfikusten, fick vi njuta av utsikten över byn Positano långt nedanför vägen vi rullade på med vår buss.

Vi inledde söndagen med ett besök på Vesuvius, i bakgrunden, för att sedan avsluta dagen med ett besök i Pompeji. Solen gassade men störde inte det stora intresset.

På Capri var det som vanligt mycket folk men vi var där tidigt och hann med en hel del innan den stora turistströmmen anlände. En fantastisk sevärdhet var det vackra keramikgolvet i San Michelekyrkan i Anacapri.

Sista dagen avslutade vi i lugn och ro med en god lunch på hotellets terass före transferresan med buss till Rom och flyg till Arlanda.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *