Veneto 9-16/9 2017

Veneto 9-16/9 2017

Nästa resmål var Veneto, endast 4 dagar efter att vår Sorrentogrupp åkt hem. Resgruppen anlände från Stockholm till Bologna den 9 september där vi mötte upp med vår turistbuss för transfer till Abano Terme, nära Venedig.
Vi bodde på det flotta spahotellet Plaza med stort utbud av spaservice och 2 stora utom-och inomhuspooler med olika typer av ”bubbelmassage” och äkta, 36 graders varmt termalvatten.
Veckans program bestod av utflykter till Venedig, Gardasjön, Verona, Bassano del grappa. Tyvärr visade det sig att vädrets makter hade tröttnat efter fyra månader utan en regndroppe så vi fick finna oss i att ta fram paraplyerna några gånger.
Tyvärr saknar vi bilder från Verona, Padova och Gardasjön. Ni som var med är hjärtligt välkomna att skicka in bilder för publicering på denna hemsida.

Ett blött mottagande fick vi i Venedig. Men inte från himlen. Det var första gången på alla år som vi fick uppleva en översvämmad S. Marcusplats. När vi frågade poliserna varför det inte ställdes ut ”gångbänkar”som stod där uppradade på varandra fick vi till svar att de ställs inte ut förrän tidigast den

15 september. Kommunens regler. Denna dag var det den 10/9. Gatuförsäljarna var snabbt framme med plaststövlar för 10€. Det var det värt för att inte bli blöt om fötterna.

Det för alla ”okända” Bassano del Grappa blev uppskattat trots att vi togs emot av en riktig regnskur. Men när vi kom ut efter provsmakning av olika sorters grappa, både goda och mindre goda, så hade regnet givit vika och solen tittade fram. Var det kanske grappans inverkan på vädret?

Hotel Plaza i Abano Terme blev en positiv upplevelse för alla och man fördrev gärna kvällar i hotellets rymliga bar. Vissa kvällen var det musikunderhållning.

Innan vi lämnade hotellet inför hemresan samlades hela gruppen framför hotellets entré.
Vi tackar alla våra Sorrento och Veneto resenärer för er fantastiska entusiasm, goda humör och stora intresse och vi ser fram mot att få träffa er igen, i Italien eller i Sverige.
Arrivederci!

Comments

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *