Rietikonstnären Gianni Turina satte färg på Galleri Lindell

Rietikonstnären Gianni Turina satte färg på Galleri Lindell.

Den 13-15 oktober visades italiensk konst på det nyöppnade Galleri Lindell på Köpmangatan i Eskilstuna. Konstnären Gianni Turina tog Eskilstuna och galleriet i besiktning med sin sympati och flödande akrylfärger.
Gianni har besökt Eskilstuna vid flera tillfällen under åren, både som konstnär och politiker, och har varit en bidragande orsak till att kulturutbyten mellan Rieti och Eskilstuna någonsin blev av. Han har nu lämnat politiken men har istället intagit ordförandeposten för en Lions club i Rieti. Med tanke på både Giannis och min roll som ”svensk-italienska kulturambassadörer” arrangerades det en afton med förhandsvisning för föreningen Italiens vänner som vi båda på olika sätt bidragit till att starta. Gianni och hans konst presenterades och det pratades naturligtvis en hel del om Italien, ett ämne vi alla var intresserade av. Vi blev mycket imponerade av föreningens arbete och goda resultat med att sprida den italienska kulturen i Eskilstuna.

 

Intressant möte mellan Lions Rieti och Eskilstuna.

 

 Gianni Turina, erkänd italiensk konstnär, är också nyutnämnd ordförande för en Lions club i Rieti. Under besöket i Eskilstuna, då han ställde ut sin konst på det nyöppnade Galleri Lindell, passade han också på att möta medlemmarna i Eskilstuna Lions club. Ordförande Kristina Zetterberg bjöd in Gianni, hans fru Anna Rita och mig till en trivsam träff med medlemmarna. Mötet gav mersmak och man kom överens om ett samarbete över gränserna och kanske även kulturutbyten.

Gianni och Anna Rita fick ett mycket trevligt minne av Eskilstuna att ta med sig hem till Lions club i Rieti. Aftonen avslutades i vänskapens tecken.

Comments

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *