Italy- Pace, Peace, Fred


”Our lives begin to end the day we become silent about things that matter”. – Martin Luther King Jr.

 

Pace, Peace, Fred…kan tyckas vara utslitna ord idag. Ändå lever de vidare hos en överväldigande stor majoritet av jordens befolkning av den enkla anledningen att innebörden av dessa ord är grundläggande för mänsklighetens överlevande.

Medan världens ledande politiker väljer att hålla konflikter vid liv sörjer mänskligheten över det lidande som makthavarna orsakar. De summor som finansierar död och förstörelse skulle räcka till och bli över för att mätta planetens svältande befolkning. 

Det kan vara svårt att förstå att ”intelligenta” människor väljer våld för att lösa konflikter. Men begäret efter makt och rikedom för egen vinning förgör de normer som normalt utgör en persons integritet och val av etisk handling.

30 april – 5 maj arrangerar kulturföreningen Aionarte mfl. utställningen ” Med konsten tillsammans för Freden” i Rom. Vi är 37 konstnärer som gör gemensam sak genom att ställa ut målningar och skulpturer med freden som budskap. 

Det är ingen antikrigsrörelse som protester utan kreativa människor som använder sig av sina personliga konstnärliga bildspråk för att förmedla skapandets universella, livsbejakande kraft. 

Personligen har jag valt 4 målningar med vilka jag vill förmedla kärleken till livet, sökandet efter frihet och de inre, positiva krafterna. En av tavlorna är ”Sinnesro” med meditationens frigörelse i focus.

 

 ”Sinnesro” akryl på duk, 80×60 cm. R. Ekström

Människan lever på hoppet. Krig har funnits i alla tider men så har även freden som alltid återvänt när krig har upphört. Man kan kanske se det så som att det goda trots allt alltid återerövrar mark från det onda, att förstånd alltid besegrar oförstånd, att kärleken alltid är starkare än hatet.
Må det få bli fred på vår planet!

“Peace cannot be kept by force. It can only be achieved by understanding.” —Albert Einstein

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *