Människor, ta ert förnuft till fånga!

”The essence of greatness is the ability to choose personal fulfillment in circumstances where others choose madness” – Victor  Frankl

 ”Människor, ta ert förnuft till fånga”!  Acrylic on canvas 70×50 cm. Text och bild: Roland Ekström                                                                                                                                                                                                                                                 

 Kära människor, vi all världens djur av alla slag, kan inte tiga längre och har något mycket viktigt att säga er.

 Under åren som gått har vi kunnat se en utveckling som inte bådar gott för någon av oss på denna jord. Vår natur, som i alla tider erbjudit oss allt vad vi är i behov av, lider sedan långt tid av er hänsynslösa  förstörelse. Skogar skövlas och brinner för att ge plats åt lönande plantager. Våra tillgångar till mat och skydd minskar i katastrofal takt och era souvenirjakter på oss djur hotar allt fler av våra arter med utrotning. Er förkärlek för fällor och giftiga substanser orsakar oss en plågsam död. Jordens temperaturer fortsätter stiga utan kontroll och haven är hotade, utsatta för en ohållbar stress. 

Vi är inget hot mot er men ni är ett extremt stort hot mot oss och nu är vi allvarligt oroliga för er psykiska hälsa. Tyvärr kan vi se att ni människor inte bara är till skada för oss och naturen utan också för er själva. Trots två katastrofala världskrig, då miljontals människor fick sätta livet till, för att inte tala om växter och djur, så tvekar inte era ledare att riskera även ett tredje världskrig. Men vet ni egentligen vad ni sysslar med? Kan ni inte förstå att ni bara är en liten del av hela skapelsen på denna planet? Ni är faktiskt inte mer värda än något annat liv på jorden.

Vi hör er säga att ni är intelligentare än djuren men ert mänskliga intellekt lurar er och gör er istället till slavar under ett abnormt begär efter makt och rikedom. Varför kan ni inte koppla av, njuta av att leva och glädjas åt allt det vackra vår moder jord erbjuder?

Vi är naturligtvis villiga att lära er allt ni behöver för att leva ett lyckligt liv i harmoni med naturen. För oss är det naturligt och det är inte svårt. Men då behöver ni först ge upp era behov av dominans och översitteri för att lyckas med detta. Rannsaka ert hjärta och lyssna på vad det har att säga. 

Ni och vi är faktiskt beroende av varandra. Jordens natur däremot kan leva gott utan människor men ni överlever inte länge utan naturen. 

Tillsammans kan vi hjälpas åt att bevara vår gemensamma planet beboelig och välmående till nytta och glädje för alla.

Tack för ordet!

 

 

 

 

 

 

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *