Italy, the clown – en gycklares närvaro

“Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth”. Oscar Wilde

En dag upptäckte den försynte mannen att en gycklare tagit sig in i hans boning, antagligen genom någon bakdörr. Han minns inte att han någonsin hade bjudit in honom, men han kan ha fel.
Fram till det ögonblicket hade han inte förstått gycklarens närvaro i det tomrum han hade lämnat obevakat. Den oinbjudne fyllde det så totalt att det fick mannen att tro att detta var sanningen. Något upprepade ständigt för honom att dennes tankevärld var nödvändig och att upphovet var han själv.

Då, plötsligt, insåg mannen illusionens sanna innebörd, vilken saknar verklig förankring men har förmåga att manipulera. Han trodde faktiskt att detta var vad livet hade att erbjuda, att det inte fanns något val. Tankarna styrde honom in i denna illusoriska värld, overklighetens verklighet.

Där upptäckte han till slut honom, gycklaren, som hade ett ansikte och en röst till varje socialt behov. I mannens inre flödade gycklarens röst genom tankarnas bräckliga väv, vilka styrde mannens  känslor i ett okontrollerat omlopp. Så okontrollerat att han tog dem för givet.

En oinbjuden, smilande gäst, med korparna och deras övertygande kraxande på hans axlar. Han var svår att upptäcka trots hans dominerande attityd, eller kanske just därför. Hans namn var Ego.

Sedan gycklaren motvilligt givit sig av har den försynte mannen låst bakdörren och håller den ständigt under bevakning, med förhoppningen att han inte kommer tillbaka.
Efter att gycklarens mentala floskler hade försvunnit, har mannens sinne äntligen fått ro.

“Once we eliminate the erroneous thoughts, it`s a joy to begin choosing our own greatness, our inherent birthright, if you will” –  Wayne Dyer

Copyright 2018, watercolor “En gycklares närvaro”, Roland Ekström

klicka på länken nedan om du vill läsa min berättelse om jordbävningen i Amatrice 2016:

http://www.rolandekstrom.com/html/?page_id=3048&preview=true

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *