Borders- Jordens alla gränser

“Experience is simply the name we give our mistakes”- O. Wilde

Himlen är beklädd med stjärnor och jorden är befolkad av människor i alla former och färger. Över 7 miljarder, med åsikter och erfarenheter, i medvind som i motvind.
Någon tycker ditt, någon tycker datt, någon tycker varken ditt eller datt.

Under tidens gång sattes gränser upp för att bestämma var man hörde hemma. Precis som när man inhägnade boskap. Då bildades också gemensamma åsikter som begränsades av gränserna.
Innanför gränsen tyckte alla ditt, på andra sidan gränsen tyckte alla datt. Därutöver fanns folk som tyckte varken ditt eller datt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med tiden upptäckte någon att om man gick över gränsen till den andra sidan, förändrades synen på vad som tidigare bara varit ditt. Det färgades plötsligt av lite datt och som resultat så vidgades vyerna till att omfatta både ditt och datt.

Efter fortsatta erfarenheter av lite mer ditt här och lite mer datt där växte det fram en mångfacetterad världskarta där gränserna suddades ut, ett litet streck i taget, och då gjordes den fantastiska upptäckten att gränser helt enkelt var överflödiga. Man kom nämligen till insikt om att jordens yta inte har, och har aldrig haft, några gränser. De existerar endast i människornas sinnen. De är helt enkelt bara… åsikter. Och är de bara åsikter, då kan de så klart ändras på. Om man nu vill, förstås!!!

Det visade nyligen Nord- och Sydkoreas ledare ett litet prov på när de till fots passerade gränsen mellan de båda länderna, en improviserad, symbolisk över- gränsen- promenad för den “nyskapade vänskapen”. Vill man så kan man!

Och medan denna politiska “lek” pågår går D. Trump på sin sida och hoppas på Nobels fredspris, som någon fredsälskare snabbt har föreslagit. Vilken fantastisk värld vi lever i!

Copyright 2018, akvarell: Roland Ekström

 

 

 

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *