Veckans tavla – veckans text

Titel: Fjärilsängeln
Storlek: 60×80 cm
Teknik: Akrylfärg på duk

”Barnasinnets klarhet ger enkla svar på dunkla frågor.
Tydligheten hos fjärilarna i naturens vackra palats ger barnasinnet näring.
Livet följer utvalda mål, om man vill”.

Barnen tittar, undersöker och ser, litet som stort. De lider inte än av förutfattade meningar, deras sinne har ännu inte fördunklats,  utan de bedömer direkt utifrån vad de ser: skönhet, färger, ärlighet, enkelhet.
Fjärilarnas färger, rörlighet och, ibland orädsla, intresserar och fascinerar.
Barnet ser detta i nuet och njuter omedelbart av fjärilarnas naturliga relation till naturen, att de är en del av detta unika, liksom människan.

Barnasinnet finns där, inkapslat, i varje vuxen människa, som  en del av det sanna jaget. Men det ignoreras, bedöms som omoget, overkligt. Men vad är overkligt om inte den övermodighet som grasserar i vuxenvärlden, där egot tagit över förnuftets plats och förvränger sinnets klarhet.

Barnet vet, ser och förstår livets sanna källa. I barnet finns tro, hopp och kärlek.

 

Välkomna att se mer av min konst:  klicka här

Comments

  1. music news

    I wanted to write you one very small note to be able to say thanks once again for all the fantastic principles you have contributed on this website. It was wonderfully open-handed with people like you to convey freely just what many people would’ve advertised as an e-book in order to make some dough on their own, particularly considering the fact that you could possibly have tried it in case you decided. These principles as well acted like the good way to be aware that most people have the same zeal much like mine to grasp more in regard to this condition. I am sure there are many more pleasant times up front for many who read carefully your website.

  2. Education Week

    Someone essentially assist to make seriously posts I might state. This is the first time I frequented your web page and thus far? I amazed with the analysis you made to make this particular put up incredible. Fantastic activity!

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *