Italy- Utställningsdags


Be happy for this moment. This moment is your life”. Omar Khayyam

Utanför fönstret lyser löven brandgula under solens varma påverkan. Höstens majestätiska färgpalett gör sig starkt påmind. Passar bra inför vårt kommande besök i Sverige, tänker jag hoppfullt.

 

EKuriren, Anne-Lie Andersson. 5 december 2019

Det var i början av december 2019 jag senast ställde ut i Eskilstuna. Då klädde jag Galleri Lindells väggar med ett tjugotal målningar. Jag minns med glädje hur lokalens golvyta fylldes med konstintresserade besökare från olika delar av Sveriges avlånga land: Eskilstuna , Stockholm, Nyköping, Västerås, Örebro, Ludvika mm varav många entusiastiska och glada resenärer som Giuliana och jag lärt känna under våra resor i Italien under åren.

 

I dagarna skickades två välpaketerade kollin från Italien med ankomstadress Torshälla bibliotek Kvarnen där min kommande utställning kommer att ta plats. Den gamla kvarnens charmiga miljö kommer att erbjuda mina tavlor en fantastisk atmosfär. Minnen av en tidigare utställning på Kvarnen för många år sedan gör sig gällande och föder min längtan tillbaka.

”Ögonblick”, titeln på den aktuella utställningen, växte fram under arbetets gång och syftar till människans förhållande till verkligheten som består av oändliga ögonblick i livet, hastiga händelseförlopp som sätter sina spår och utformar personens sinne.

Denna gång består utställningen av 19 akrylmålningar Och varje tavla har tillhörande tankar och citat som förtydligar motivets innebörd.

Här nedan hoppas jag väcka nyfikenheten genom att presentera detaljer av fyra målningar med medföljande citat. 

 

”Skapelse”, detalj, Naturen har alltid välkomnat mänskligheten att ta del av den värdsliga skapelsen men människor tycks inte vara överens om detta. Är det människans behov av att dominera som är orsaken?   
                                               

”Soluppgång”, detalj. Vid soluppgången erfar hon inspiration och känsloupplevelser. Livets syfte har vaknat.    

 

”Nostalgi”, detalj. Minnen kan vara både av glädje och sorg. De tillhör det förflutna men fortsätter att med kraft påverka våra liv när vi glömmer att leva i nuet. 

 

”Fantasi”, detalj.  Fantasi är viktigare än kunskap. Kunskap är begränsad till allt vi nu vet och förstår medan fantasin omfamnar hela världen och allt det som någonsin kommer att finnas att veta och förstå”. A. Einstein.

 

Utställningen kommer att pågå under tre intensiva dagar:

Fredag 2 december 2022 kl. 11-16

Lördag 3 december 2022 kl. 11-16

Söndag 4 december 2022 kl. 11-16

Adress: Torshälla Bibliotek Kvarnen, Storgatan 26, Torshälla

Utställningen ”Ögonblick” bjuder på glimtar av ett långt, innehållsrikt liv i Italien men med de djupaste rötterna kvar i svensk mark. Förhoppningsvis skapar mina målningar ögonblick av reflektion och sinnesfrid. 

Färgrik konst i positivitetens och optimismens tecken.

Det är naturligtvis fri entré och både Giuliana och jag kommer även denna gång att vara på plats under hela utställningstiden. 

Vi hälsar alla hjärtligt välkomna!

 

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *