Sweden – Nedräkning inför vernissagen

 In order to be happy oneself it is necessary to make at least one other person happy” -T. Relk

Snart dags för min konstutställning på Galleri Lindell i Eskilstuna!

30 november – 7 december 2019

 

Foto: EKURIREN Galleri Lindell 2017

Det har snabbt passerat två år sedan jag senast ställde ut min konst i Eskilstuna. Banden och kärleken till min barndomsstad lever vidare med god vigör trots mina 38 år i Italien. Nostalgiska känslor gör sig påminda och lockar fram minnen av det förflutna. Nyfikenheten ökar inför den oundvikliga utveckling som staden genomgår.

Vad har hänt de senaste två åren?

Jag har inte legat på latsidan. Tvärtom! Utställningar och uppdrag i Italien har periodvis avlöst varandra. Men en stor del av min tid har jag också ägnat åt att skriva. Skrivklådan har medfört att ett färdigt manus har sett dagens ljus efter många månaders enträget men lustfyllt arbete. Tack Anne-Lie Andersson för din professionella hjälp och uppskattade stöd! Resultatet är en humoristisk berättelse jag hoppas på optimistiskt manér att i en framtid få se utgiven i bokform.

 

Hemsidan

I november 2017 föddes min hemsida i vilken jag till dags datum har publicerat 175 skrivna och illustrerade inlägg. Roligt och stimulerande. Framförallt inspirerar det mig att behålla det svenska språket levande.

 

Måleriet

Under de senaste månaderna har däremot måleriets ljuvliga inspiration slagit rot i mig och de många timmarna i ateljén har varit genomgående lustfyllda. Den dramatiska upplevelsen av jordbävningen i Amatrice 2016 förde med sig ett tillfälligt svart hål där all målarlust från och till försvann ner i det mörka djupet. Tillslut imploderade även det svarta hålet och då återvände skaparlusten i full blom.

 

Om utställningen:

Människor har alltid fascinerat mig och därför ägnar jag denna utställning åt människors relationer till sina medmänniskor, djuren och naturen. De frigjorda linjerna söker naturliga vägar där ansiktsformer och uttryck finner mening.

Människans nära förhållande till djuren inbjuder till intressanta kopplingar. Motiven söker fantasin hos åskådaren med syfte att väcka känslor och deltagande. 

Till varje tavla har jag dessutom valt att ägna några skrivna rader med mina egna funderingar knutna till motivet. Ett ordens ”måleri” skapat under samma förutsättningar som målningarna i sig, vilket ytterligare fördjupar tavlornas identiteter.  

 

Jag använder mig genomgående av en personlig blandteknik med lackfärg som grund vilket ger en specifik friskhet i färgerna. Samma material jag använder till utomhusmålningar vilka måste tåla både sol och regn.

 

Jag exponerar även ett antal tuschteckningar, några färglagda med akvarell, vilka i sin enkelhet visar samma sökande efter linjens frihet i motiven. Lekfulla motivval med surrealistiska innebörder.

Giuliana och jag är personligen närvarande under hela utställningsperioden. Vi ser med glädje fram mot att få träffa er i den ljusa och trivsamma utställningslokalen. 

Dessutom har vi ett nytt, intressant reseprogram att presentera för år 2020.

Vi ses alltså på

GALLERI LINDELL, Köpmangatan 35   ESKILSTUNA 

30 november – 7 december 2019

VERNISSAGE: Lördag 30 november och Söndag 1 december 2019 kl. 10,00 – 17,00

Övriga öppettider: Tisdag 3/12 t o m Fredag 6/12 Kl. 12-18

OBS! Måndag 2 december stängt

Avslutning: Lördag 7 december Kl. 11 – 14

 VÄLKOMNA!

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *