Thank you 2018 – Wellcome 2019!

Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it” -Charles R. Swindoll

 2018 tar sina sista andetag och 2019 gör sig beredd att ta över. Ett nytt år, igen!

Så är det dags att återigen kavla upp ärmarna och möta ett nytt år med nyfikenhet, intresse och välvilja. Även jag har nyårsönskningar men i min ålder har jag lärt mig att dessa önskningar bör vara ”realistiska”, d v s inom de ramar jag har förutsättningar för: energi, inspiration och motivation! 

Året, vilket ju endast är en tidsräkning, har alltså inget nytt att erbjuda. Det nya måste jag nog fixa själv! Tur är väl det. Vad gör man annars? Ligga på sofflocket och vänta på att något intressant ska hända passar inte mig.

 

Vad gäller avslutningen av året 2018 kommer fyrverkerierna som vanligt att skrämma livsglädjen ur kvarterets hundar och kattor. Detta våldsamma och primitiva sätt att ”fira” är för mig ett mysterium vilket jag aldrig lär mig att uppskatta. Som mest kan jag acceptera smällen av korken när den frustrerat lämnar den trånga halsen i champagneflaskan, klockan 24,00 på nyårsnatten. Plop!

 

För övrigt har 2018 varit ett innehållsrikt år för mig och min familj utan att för den skull gjort alltför stort väsen av sig. Friska och välmående med målsättningar som har uppnåtts, för vilket vi är djupt tacksamma över.

Årets resor blev återigen en fantastisk upplevelse med många underbara och tacksamma resenärer; 

Min blogg har långt överstigit mina förväntningar och jag har haft friheten och glädjen att få uttrycka mig i både text och bild inför ett växande antal läsare.

2018 har framförallt varit ett inspirationens och skaparglädjens år! Efter ett litet, fantasilöst uppehåll har målarpenslarna åter fått liv igen och påminner mig om trumstockarna från min musikertid bakom trummorna: De ”virvlar” av rytmisk glädje!

 

Foto: Torbjörn Larsson

2019 blir Giulianas och mitt trettiosjunde år tillsammans på italienskt territorium.  Ett territorium som politiskt försöker genomgå en ”omvälvande förändring” men lider av mycket svår och komplicerad växtvärk. Påminner mer om ett dramaspel där illusionistiska, teoretiska tankekonstruktioner möter  draken: den krassa, hårda ekonomiska verkligheten.

 

De två sk ”populistiska” partierna i regeringsställning har inte gjort annat än uppkäftigt spänt musklerna inför EU, vilket den europeiska ekonomiska marknaden har straffat hårt. När en regering fortsätter med valpropagandan 6 månader efter tillträdandet, trots majoritet i både parlamentet och underhuset, undrar naturligtvis ”marknaden” och många med dem vad de pysslar med. Nu vill man inte se annat än konkreta resultat. Upp till bevis!

 

Men ingen kan ta ifrån Italien dess historia och mångfald av turistattraktioner. Italiens popularitet som turistland fortsätter att gå den gyllene vägen och ökade mest av Europas länder under 2017 med över 420 miljoner övernattningar i hotell, B&B, agriturism etc., vilket tycks ha fortsatt under 2018. Och återigen är det Rom som är favoriten, följt av Milano, Venedig,  Florens och Rimini.

 

I september bidrager vi med resa till det populära Norditalien och i oktober till det sköna Apulien. 

 

2019 innebär för vår del 19 år av livsbejakande reseaktiviteter vilket under åren har givit oss fantastiska vänner över hela Sverige. Och naturligtvis innehåller året även nya, inspirerande utställningar.

2018 avslutar jag med en internationell kollektivutställning i Cittaducale tillsammans med 15 sympatiska konstnärskollegor.

För övrigt, vad gäller år 2019, föredrager jag att inte veta i förväg vad det har att erbjuda. Jag vill ta en dag i taget, njuta var dag för sig, från morgon till kväll, tacksam för att solen går upp och sedan ner och däremellan finna ut vad Universum har att erbjuda. Överraskningar? Återstår att se.

Tack för år 2018 och en stor önskan om ett GOTT NYTT ÅR 2019 för jordens alla invånare!

Failure will never overtake me if my determination to succeed is strong enough” – Og Mandino

 

Vill du resa med oss till Italien? OBS! Endast några få platser kvar.

Reseinformation finner du under rubriken ”Upptäck Italien – resor” i denna blogg. Klicka på titlarna nedan så kommer du direkt till reseprogrammen:

Norditalien: Venedig, Verona, Valpolicella, Gardasjön  4-10 september 2019Klicka här

Det sköna Apulien: Polignano a Mare, Alberobello, Matera 2-8 oktober 2019Klicka här

Har du frågor och funderingar eller vill intresseanmäla dig kan du skriva ett meddelande under rubriken ”Kontakta mig”.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *