Traveling in Italy – att resa på vårt vis!

“The most important thing is to enjoy your life – to be happy – it’s all that matters”.

-Audrey Hepburn

Att resa är att leva! 

Så sant som det är sagt. Och att resa i Italien är alltid en unik upplevelse.

Giuliana och jag har haft den underbara förmånen att få arrangera reseupplevelser för svenska resenärer i snart 20 år.

Vårt mål från början var att väcka reslust till Romregionen Lazio, med den idylliske småstaden Rieti som central plats, vår hemtrakt.

Även de antika romarna ansåg att Rieti var Italiens centralaste plats så vi var inte ute i helt fel ärende.

Rieti var då ett helt okänt mål för svenska resenärer, vi blev ”pionjärer” och gjorde Rieti känt för många tacksamma svenskar genom åren.

Med tiden vidgade vi vyerna och sökte nya, intressanta resmål.

I sig, inte en svår uppgift då Italien har så mycket att erbjuda.

2018 reste vi till Sorrento, för tredje gången  och Apulien- Basilicata, för första gången.

2019 har vi valt två fantastiska resor till två olika delar av Italien: 

4-10 september 2019 reser vi till Veneto, Norditalien, Giulianas hemtrakter. Vi ska bo en vecka på det flotta och bekväma 4* hotellet Plaza i den lilla kurorten Abano Terme. Hotellets standard, med fullständig spa service, är mycket hög med naturligt varmt, hälsosamt vatten i poolerna och en meny som varje krävande gourmand älskar.

Från hotellet är det nära till alla våra upplevelserika utflyktsmål: Det eviga Venedig, den vackra Gardasjön, det klassiska Verona, det eftertraktade vindistriktet Valpolicella och det spektakulära Bassano del Grappa;

2-8 oktober 2019 reser vi till Apulien – ”Italiens trädgård”. Vi ska bo på det idylliska 4* hotell CALA PONTE i Polignano a Mare. Hotellet består av ett antal ”radhus” utspridda i en rymlig trädgård med mängder av sekulära olivträd som dekorerar trädgården runt den rymliga, centrala poolen. Hotellets och kökets utbud är av hög standard. 

Våra intressanta resmål ligger på korta avstånd från hotellet. Utflyktsmålen är bl.a: östkustens viktigaste hamnstad Bari, kustpärlan Trani, den vita staden Ostuni, Trullihusens ”hemstad” Alberobello, Matera- Europas kulturstad 2019, samt naturligtvis Polignano a Mare- sången ”Volare’s” hemstad.

Som alltid fyller vi restid med ”berättartid” vilket innebär att jag, under utflykternas gång, kåserar i bussens högtalare om: våra resmål, Italiens historia, italiensk politik, senaste nytt, väderutsikterna och lustiga historier, allt medan vår restid tycks ha förkortats till en handfull minuter. 

Och som alltid ser vi till att inte förlora någon av våra resenärer under stadsvandringarna tack vare Giuliana, som alltid ser till att vara sist.

Reseinformation finner du under rubriken ”Upptäck Italien – resor” i denna blogg. Klicka på titlarna nedan så kommer du direkt till reseprogrammen:

Norditalien Venedig, Verona, Gardasjön mm 4-10 september 2019Klicka här

Det sköna Apulien 2-8 oktober 2019Klicka här

Har du frågor och funderingar eller vill intresseanmäla dig kan du skriva ett meddelande under rubriken ”Kontakta mig”. 

Du är mycket välkommen att försäkra dig om en plats medan det fortfarande finns någon kvar. Sen är det kört! 

VÄLKOMNA!

“To live is so startling it leaves little time for anything else”.  -Emily Dickinson

 

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *