Miracle / mirakel – Amatrice 2016

Före den 24/ 8 2016

“I have found that if you love life, life will love you back”. Arthur Rubinstein

Detta är förord till ett fullständigt vittnesmål om min personliga upplevelse av jordbävningen i Amatrice 24/8 2016. Hela berättelsen kan man läsa under huvudrubriken “MIRAKEL” på denna blogg.

Bakgrunden till denna berättelse är jordbävningen i den italienska orten Amatrice den 24 augusti 2016, som orsakade 298 dödsoffer och hundratals skadade och hemlösa människor. Den natten befann jag mig där när huset jag sov i, liksom hela staden, totalförstördes.

Jag klarade mig med relativt lätta fysiska skador men fick under en period dras med de psykiska effekterna.

Efter den 24/8 2016

En tid efter händelsen bestämde jag mig för att skriva ner allt jag kunde minnas av vad som hänt före, under och efter de första svåra skalven, som ett led i en fördjupad utvärdering, vilken kunde hjälpa mig att uppnå ett accepterande av händelsen, som vägrade låta sig glömmas.

Minnesfragment växte fram mycket tydliga, ofta smärtsamma, under skrivandet för att med tiden tona bort och förlora i betydelse. Mitt skrivande har hjälp mig att begrunda vissa svåra moment in i minsta detalj, ibland extremt ordagrant, för att inte lämna något orört.

Del av utställningen före 24/8 2016

Denna noggranna utvärdering var mycket viktigt för att frigöra mig från den mentala börda som annars riskerade att plåga mig för all framtid.Det har nu passerat 2 år och jag kan äntligen blicka tillbaka och känna mig befriad från händelsens mentala påverkan.

Del av utställningen före 24/8 2016

Denna långa process har givit mig ny livskraft, nya syften och ökat min kärlek till livet och omvärlden på ett magiskt sätt. Mitt intresse för att skriva och kommunicera, både i text och bild, har ökat väsentligt vilket var orsaken till att jag startade min blogg i oktober 2017.     

 

Jag själv sommaren 2018

Jag har beslutat att publicera denna oredigerade text, bestående av 15 korta kapitel, här i min blogg i förhoppning att med ett personligt vittnesmål beskriva denna osannolika upplevelse ”inifrån” och kanske rentav ge svar på en del av de frågor jag mött under tiden efter olyckan, frågor jag då inte kunde svara på. Förhoppningsvis lyckas jag också förmedla något som kan vara av intresse och nytta för mina medmänniskor.

Min fullständiga berättelse kan du läsa i denna blogg under rubriken “Mirakel”, eller genom att klicka på nedanstående textrad:

http://www.rolandekstrom.com/html/?page_id=3048&preview=true

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *