Italiensk småföretagare

Jag läste nyligen en intressant artikel av Angelo Bruscino, italiensk småföretagare, journalist och författare, som beskriver de italienska småföretagarnas vardag, de som representerar 92 % av Italiens alla företag. Ett tydligt vittnesmål om svårigheterna för italienska småföretagare idag men också en kärleksförklaring till sitt ursprung och sitt livsval. Detta är en fri översättning av den italienska artikeln.

” Det är nu drygt 10 år som jag driver mitt företag och jag har lärt mig en viktig sak. I Italien måste man vara ”Stor” för att konfrontera de tusentals svårigheter som detta samhälle dagligen erbjuder, från den lille byråkraten som strävar emot med hjälp av evinnerliga ”snaror” följt av en djungel av lagar som kan få vem som helst att vilja ge upp.
Du måste ha en stor känsla av ansvar och respekt för staten när du fortsätter att betala en av de högsta skattesatserna i världen utan att få nästan ingenting tillbaka.


Du måste ha mod att göra det rätta när du, i en stor, ekonomisk krissituation, bestämmer dig för att inte betala dessa förbaskade skatter utan bestämmer dig för att istället prioritera månadslönen åt dina anställda. När du vinner ett kontrakt måste du kunna stå ut med att ha piskan på ryggen att leverera inom kontraktstiden medan du i förväg vet, helt säkert, att de alltid finner en god ursäkt för att inte betala.


Du måste ha ett gott sinne för rättvisa när du påbörjar en rättssak som troligtvis inte kommer att bli löst förrän om flera år, du måste ha en stor förmåga att motstå oärlighet, kronisk korruption, lära dig att kontrollera den ilska du bär inombords varje gång en stats- eller kommunalanställd inte gör deras plikt, inte är på deras arbete och ber andra att stämpla deras närvarokort, medan du fortsätter att begära resultat och kompetens hos dina anställda.


Du bör fortsätta att i varje situation och varje dag, trots allt, älska ditt hemland, du bör under dagens alla ögonblick tänka på att leva med din dröm, din historia och vara övertygad om att din fabrik är enda botemedlet för att ändra på sånt som inte fungerar, att det som du idag skapar tillsammans med dina anställda kommer att leda till ett rikare, ärligare, vackrare land i framtiden.


Och när det händer att du känner dig ensam, stanna inte, ge inte upp och bli modfälld, utan kom ihåg att ”VI” är 92% av de företag som gör Italien till ett stort land, dess ryggrad, och bakom varje framgång gömmer sig en liten småföretagare med en stor dröm.
Glöm aldrig, och låt ingen annan någonsin glömma, att man måste vara ”Stor” för att vara en småföretagare.”

Comments

  1. museum

    Hello There. I found your blog using msn. This is an extremely well written article. I’ll be sure to bookmark it and return to read more of your useful info. Thanks for the post. I will certainly comeback.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *